Over ons

Inleiding blog interieur en design

Hoi, mijn naam is Eef. Hoewel ik als kind opgroeide in een klein dorp, woon ik inmiddels in Amsterdam, waar ik een liefde voor interieur en design ontwikkeld heb. De stad Amsterdam met al zijn even bijzondere huizen, winkels en musea gaf mij inspiratie om zelf aan de slag te gaan met styling. Spelen met materialen, kleur en meubels vind ik het leukste wat er is! Om deze reden ben ik ook gaan schrijven over opvallende veranderingen op het gebied van interieur en design. Of het nu gaat om de aankleding van een tandartspraktijk of de vorm van het Stedelijk Museum: ik onderzoek het allemaal en beschrijf de hoogtepunten op deze site!

Zoeken

Recente artikelen

  • Interieur en design: tegels in de keuken 20 juli 2017

    Keukentegels De keuken, bij vele gezinnen en huishoudens het verzamelpunt van het huis. In de keuken word

  • Wandtegels naar smaak 14 februari 2017

    Wandtegels zijn er in alle soorten en maten. Het voordeel is dat je ze geheel eigenhandig kunt monteren.

Archief

Inleiding blog interieur en design

Interieur en design: tegels in de keuken

by Louella Ortiz

Keukentegels

De keuken, bij vele gezinnen en huishoudens het verzamelpunt van het huis. In de keuken wordt er gekookt, gekletst over de dag, gelachen, gehuild en de meest diepzinnige gesprekken worden er gevoerd. Het is dus erg belangrijk dat uw keuken geheel naar uw eigen smaak is ingericht. Nu zijn er ontzettend veel verschillende stijlen om uw keuken in te richten. Wij kunnen begrijpen dat het lastig kan zijn om een keuze te maken en dat niet iedereen even creatief is, daarom hebben wij een paar leuke ideeën speciaal voor u op een rij gezet. Dus, leest u gerust verder en ontdek de vele mogelijkheden op het gebied van keukentegels.


De moderne stijl

Bent u meer een opgeruimd en modern type? Dan kunt u voor een moderne stijl gaan. Denk hierbij aan zwart-witte tegels gecombineerd met bijvoorbeeld een antraciet keukenblad. Wanneer u voor de moderne inrichting gaat, kunt u de styling persoonlijk maken door leuke voorwerpen of persoonlijke foto's te plaatsen. Wat u tegenwoordig in vele magazines ziet is dat er gouden, opvallende items in en op de kastjes wordt geplaatst. Dit geeft een erg leuk en speels effect. Het is altijd een goed idee om echte eye cathers aan uw inrichting toe te voegen.


De mediterraanse stijl 

Gezellige kleuren en natuurlijke elementen. Dit is de mediterraanse stijl. Denkt u aan Spanje, Italië en Portugal. Lekker eten en gezelligheid staat centraal in deze landen. Dit is dan ook goed terug te zien in de inrichting van de keukens. Het is een leuk idee om de kleurrijke mediterraanse tegeltjes zelf in het land van oorsprong te gaan kopen. Dit maakt het extra persoonlijk, omdat u hier mooie vakantie herinneringen aan zult hebben. Deze tegeltjes zijn te verkrijgen in verschillende kleuren. Meestal oranje aarde tinten of juist blauw-wit. Mooie patroontjes zijn op de tegeltjes gedrukt. U kunt de tegeltjes bijvoorbeeld op de muren plaatsen, maar ook in de vloer voor een extra opvallend effect. Als accessoires kunt u olijfboompjes en schattige potjes en pannetjes in uw keuken plaatsen. Maak uw keuken extra gezellig in deze warme, mediterraanse stijl.


De grafische stijl

Voor de echte moderne types onder ons is er de grafische stijl. Strak en modern, zo is deze stijl te omschrijven. U kunt deze stijl combineren of toevoegen aan uw huidige inrichting. Bijvoorbeeld met objecten die een grafische vorm hebben of keukentegels met een grafische print erop. Vierkanten, cirkels, driehoeken en rechte lijnen, daar moet u aan denken. Modern en apart. Met deze stijl zult u vele complimenten over uw inrichting krijgen! Dit waren een aantal ideeën op het gebied van keukentegels en keukeninrichtingen. Hopelijk heb ik u kunnen inspireren en kunt u lekker aan de slag met uw eigen keuken. Veel plezier!

Tip: kijk op Tegeloutlet Purmerend voor een uitgebreid assortiment aan tegels voor de keuken.

Delen