Over ons

Inleiding blog interieur en design

Hoi, mijn naam is Eef. Hoewel ik als kind opgroeide in een klein dorp, woon ik inmiddels in Amsterdam, waar ik een liefde voor interieur en design ontwikkeld heb. De stad Amsterdam met al zijn even bijzondere huizen, winkels en musea gaf mij inspiratie om zelf aan de slag te gaan met styling. Spelen met materialen, kleur en meubels vind ik het leukste wat er is! Om deze reden ben ik ook gaan schrijven over opvallende veranderingen op het gebied van interieur en design. Of het nu gaat om de aankleding van een tandartspraktijk of de vorm van het Stedelijk Museum: ik onderzoek het allemaal en beschrijf de hoogtepunten op deze site!

Zoeken

Recente artikelen

  • Interieur en design: tegels in de keuken 20 juli 2017

    Keukentegels De keuken, bij vele gezinnen en huishoudens het verzamelpunt van het huis. In de keuken word

  • Wandtegels naar smaak 14 februari 2017

    Wandtegels zijn er in alle soorten en maten. Het voordeel is dat je ze geheel eigenhandig kunt monteren.

Archief

Inleiding blog interieur en design

Wandtegels naar smaak

by Louella Ortiz

Wandtegels zijn er in alle soorten en maten. Het voordeel is dat je ze geheel eigenhandig kunt monteren. Je kunt ze kopen bij woning-interieur en meubelzaak speciaalzaken bij u in de buurt of een doe-het-zelf zaak. Wandtegels zijn niet altijd goedkoop: meer dan 10 euro per tegel (10x20 cm, wandtegel Metro bijvoorbeeld) kan gangbaar zijn. Voor de meer design wandtegels betaal je vaak meer. Paul Roescher Keukens Tegels & Sanitair gespecialiseerd in wandtegels geeft meer infomatie:

Prijzen

Grotere wandtegels zijn goedkoper dan kleine wandtegels. Denk daarbij bijvoorbeeld aan beton wandtegels van 30x60 centimer die geprijsd zijn voor 25 euro per stuk. Dit tegen kleinere wandtegels (7,5x15 cm) voor 16.50 per tegel. De prijs is naast de omvang afhankelijk van het soort tegel.  Je hebt keramiek mozaïek, maar ook tegels van natuursteen. De laatste zijn een stuk duurder: 30-60 euro gemiddeld per vierkante meter, terwijl je 15-45 euro per vierkante meter voor keramiek mozaïek betaalt. Een badkamer van bijvoorbeeld 20m2 aan tegels wordt met natuursteen dan al gauw 6 tot 12 honderd euro. Met keramiek mozaïek moet je dan eerder denken aan 300 tot 900 euro. Vraag bij je plaatselijke wandtegel zetters een gratis offerte aan en je kunt ook andere stenen en maten met elkaar vergelijken. 

Enkele voordelen van tegels

Wandtegels zijn makkelijk schoon te maken. Niet allemaal natuurlijk. Er zijn stenen wandtegels die ongelijk aan elkaar liggen wat vochtophoping als gevolg kan hebben. Voor een sanitaire omgeving is dit belangrijk om te onthouden: wanneer je het langst mogelijk lol van je wandtegels wilt hebben, moet je ze echt goed schoon en droog maken.  Gelijkliggende wandtegels met een glad oppervlak zijn makkelijk met een natte doek af te halen. Zo haal je spetters en enig vuil er direct af.  Een ander voordeel is natuurlijk de ruime keuze die u heeft. Met wandtegels kunt u uiting geven aan uw persoonlijke smaak, omdat werkelijk alles te verkrijgen is. Van Marokaans Zellit tot stilistisch beton en mozaïek keramiek. Niet alleen de materialen zijn variabelen die u kunt aanpassen naar uw smaak, maar ook de patronen die zich op de wandtegels bevinden. Vorm is ook een variabel: wandtegels hoeven niet per se vierkant te zijn. Rond en rechthoekig is ook een mogelijkheid. Daarnaast kunnen wandtegels grof, mat of glad zijn. Ze kunnen eventueel een beetje weerspiegelen of dof zijn. Alles is mogelijk! Een kleine opmerking is wel: met mozaïek keramiek materiaal kunt u meer bereiken. Terracotta, Faience, Gres en Cement- tegels behoren tot de mogelijkheden. Hierbinnen kunt u nog ruim variëren met de kleur. 

Delen